Zelfzorg voor hulpverleners in de GGZ

Voorkom beroepsrisico's en blijf veerkrachtig
Blijven zorgen voor jezelf in de GGZ
Over het boek

Werken in de geestelijke gezondheidszorg betekent dat je veel te maken hebt met mensen met ernstige problemen. Hoe kun je zorgen dat je desondanks zelf geestelijk fit en veerkrachtig blijft? Dit boek bevat achtergronden en praktische strategieën om beter voor jezelf te kunnen zorgen.

Recente onderzoeken benadrukken het belang van zelfzorg voor de professional in de GGZ. Op basis hiervan beschrijft dr. Malinowski de rollen en verplichtingen van de therapeut, hoe de kenmerken van het vak kunnen leiden tot verminderd geestelijk welzijn en welke zelfzorgstrategieën en -technieken hulpverleners kunnen helpen hun gezondheid te waarborgen.

Dit boek biedt een scala aan zelfzorgstrategieën en -technieken en laat zien hoe deze gebruikt kunnen worden om je geestelijke, spirituele, fysieke en sociale welzijn te behouden. Ook komt de noodzaak van aanvullende trainingen aan bod, zowel voor toekomstige hulpverleners als voor ervaren therapeuten, om zo te blijven leren en de principes van de zelfzorg toe te blijven passen in het dagelijks leven en werk.

Alfred J. Malinowski is psychotherapeut. Hij diagnosticeert en behandelt kinderen en volwassenen met geestelijke stoornissen. Naast een master's degree in counseling bezit hij het certificaat Certified Clinical Trauma Professional (CCTP) van de International Association of Trauma Professionals (IATP).

Technische info

EAN
9789401426091
Beschikbaar: In productie
Formaat: cm x cm
Verschijningsdatum: 01/10/2019
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 240
Uitgever: LannooCampus