Zelfregulatie werkboek

Versterk de executieve functies van kinderen met gedragsproblemen
Over het boek

Hoe krijgen kinderen met gedragsproblemen als ADHD of autisme meer vat op hun gedrag? Het onvermogen zichzelf aan en bij te sturen brengt kinderen in problemen in het dagelijks leven en staat ook het presteren op school in de weg. Het trainen van executieve functies (EF) zoals werkgeheugen, zelfbeheersing en flexibiliteit kan oplossingen bieden.
 
Dit werkboek is ontwikkeld voor ouders en verzorgers van kinderen met EF-problemen en hoort bij het boek Zelfregulatie Trainershandleiding. Het bevat veel praktische tips, oefeningen en schema's waarmee een behandelaar een passend trainingsschema kan opstellen. Zo heeft u een handig naslagwerk dat u ook na de behandeling nog kunt gebruiken om uw kind te ondersteunen.

Drs. Esther ten Brink is psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut. Daarnaast is zij ontwikkelaar van diverse behandelprotocollen voor kinderen en pubers met ADHD en hun ouders, supervisor en docent bij diverse opleidingen. Zij is verbonden aan Lucertis Kinder- en Jeugdpsychiatrie, aan de stichting Gaming & Training (www.gamingandtraining.nl) en biedt op executieve functies gerichte behandelingen aan vanuit een eigen praktijk (www.zelf-regulatie.nl).

Albert Ponsioen is klinisch neuropsycholoog, gespecialiseerd in kinderen met een lichte verstandelijke beperking. Hij is verbonden aan Lucertis Kinder- en Jeugdpsychiatrie, aan de stichting Gaming & Training (www.gamingandtraining.nl) en biedt op executieve functies gerichte behandelingen aan vanuit een eigen praktijk (www.zelf-regulatie.nl).

Technische info

EAN
9789401416658
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 16/09/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 80
NUR Omschrijving: Orthopedagogiek
Uitgever: LannooCampus