Wiskunde voor multimedia

Over het boek

Dit boek biedt een opfrissing van alle vereiste basiswiskunde (stelsels, goniometrie en functies) die nodig is voor gevorderde onderwerpen voor de pixelliefhebbers.

De beginhoofdstukken leiden de lezer doorheen de klassieke onderwerpen zoals vectoren en parameters. Bovenop een verkenning van toepassingen van de gulden snede, geeft Wiskunde voor multimedia een verrassend praktijkgebaseerd inzicht in Bezierkrommen en B-splines. Het schermprogrammeren wordt naar een professioneel niveau getild via een gedetailleerde studie van alle standaardtransformaties.

Het boek gaat vergezeld van een online companion.

'Wiskunde voor multimedia bereikt een mooi evenwicht tussen de wiskundige samenhang en een brede toegankelijkheid, niet in het minst via zijn interactieve companion-website.'
Leo Storme - Zuivere wiskunde en computeralgebra, UGent

'In hun herziene klassieker Wiskunde voor multimedia bestrijken Ivo De Pauw en Bieke Masselis de wiskundige concepten die essentieel zijn voor computer graphics. Gaande van goniometrie tot transformaties, en met een bespreking van Bézierkrommen, maken ze dit boek tot een must voor de multimediaprofessional.'
Fries Carton - Guerrilla Games, Amsterdam
 

Surf naar www.wiskundevoormm.be voor extra ondersteuning en zinvolle downloads.

Bieke Masselis (°1978) behaalde een bachelor wiskunde aan de KULAK en een master wiskunde aan de KUL en UGent. Ze is full-time lector aan de Howest in de professionele bachelor opleidingen Multimedia en Communicatietechnologie en Mathematica® gecertifieerd door CAN.nl.


Bieke Masselis is holder of both a bachelor's degree (KULAK) and a master's degree (KU Leuven and UGent) in mathematics. She works at Howest University College, is experienced in distant teaching and is Mathematica® certified by CAN.nl.

 

over : 

Ivo De Pauw (°1971) studeerde af als regent wiskunde aan de Kaho-Sint-Lieven en master wiskunde aan de UGent. Hij is full-time lector aan de Howest in de professionele bachelor opleidingen Multimedia en Communicatietechnologie en Mathematica® gecertifieerd door CAN.nl.


Ivo De Pauw graduated through teacher training college (Kaho Sint-Lieven) and also holds a master's degree in mathematics (UGent). He works at Howest University College, is experienced in distant teaching and is Mathematica® certified by CAN.nl.

 

Technische info

EAN
9789401437929
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 13/09/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 232
NUR Omschrijving: Wiskunde algemeen
Uitgever: LannooCampus