Wiskunde voor IT

nieuwe editie
Volledig bijgewerkt met nieuwe oefeningen en een update van het online-gedeelte
Over het boek

Dit boek biedt een opfrissing basiswiskunde met aandacht voor functies, logaritmen en booleaans rekenen om met deze kritische voorkennis probleemloos over te gaan tot een selectie aan toepasbare ideeën voor de IT-professional en inzetbaar gereedschap voor de IT-ontwikkelaar.

Via talstelsels en de gehele en reële getalopslag in computers herontdekken we dat deze binaire machines in essentie rekentoestellen blijven. Met de lineaire vercijfering als een historische initiatie in de cryptografie gaat het richting publieke RSA-versleuteling, de moderne priemkrommencryptografie en het symmetrische AES als wereldstandaard van Vlaamse makelij. Ook klutsfuncties, de sleuteluitwisseling en het digitaal handtekenen krijgen de vereiste aandacht. Van de codeersystemen die beschermen tegen storingen komen zowel enkele algemene ontwerpen als lineaire coderingen en cyclische tests aan bod.

- Levende online wiskundeomgeving op www.wiskundevoorit.be met continue updates
- Bruikbare downloads zoals de modelantwoorden op alle oefeningen
- Auteurs combineren ruime academische en didactische ervaring

De opzet van het boek maakt het vanuit de ervaring met afstandscursisten uitermate geschikt voor zelfstudie. Wiskunde voor IT biedt een essentiële inzichtelijke onderwijscomponent aan elke hogere IT-opleiding als haalbare kaart voor iedere cursist.

over : 

Ivo De Pauw (°1971) studeerde af als regent wiskunde aan de Kaho-Sint-Lieven en master wiskunde aan de UGent. Hij is full-time lector aan de Howest in de professionele bachelor opleidingen Multimedia en Communicatietechnologie en Mathematica® gecertifieerd door CAN.nl.


Ivo De Pauw graduated through teacher training college (Kaho Sint-Lieven) and also holds a master's degree in mathematics (UGent). He works at Howest University College, is experienced in distant teaching and is Mathematica® certified by CAN.nl.

 

Bieke Masselis (°1978) behaalde een bachelor wiskunde aan de KULAK en een master wiskunde aan de KUL en UGent. Ze is full-time lector aan de Howest in de professionele bachelor opleidingen Multimedia en Communicatietechnologie en Mathematica® gecertifieerd door CAN.nl.


Bieke Masselis is holder of both a bachelor's degree (KULAK) and a master's degree (KU Leuven and UGent) in mathematics. She works at Howest University College, is experienced in distant teaching and is Mathematica® certified by CAN.nl.

 

Technische info

EAN
9789401421003
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 09/09/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 7
Aantal pagina's: 416
NUR Omschrijving: Wiskunde algemeen
Uitgever: LannooCampus