Werken is genezen

Over de bijwerkingen van het doktersbriefje
Over het boek

SLECHTS 1 OP 2 KEERT NA LANGDURIGE ZIEKTE TERUG NAAR DEZELFDE JOB

15% VAN DE BELGISCHE WERKNEMERS ZIT THUIS MET LANGDURIGE GEZONDHEIDSPROBLEMEN

Werk is belangrijk voor je gezondheid. Niet voor niets ligt het risico op overlijden bij werklozen hoger dan bij werkenden. Hoe jonger je werkloos wordt, hoe groter dit negatieve effect op je gezondheid en levensverwachting.

Maar het valt op dat steeds meer mensen lang voor hun pensioenleeftijd ziek uitvallen. Nooit eerder steeg het aantal langdurig thuisblijvende zieken zo snel, vooral bij oudere werknemers. Een doktersattest gunt hen rust, maar hoe langer ze afwezig zijn, hoe moeilijker ze genezen en het werk hervatten.

Willen we ziekte voorkomen en langdurig zieken succesvol re-integreren, staan we maar beter stil bij de bijwerkingen van het doktersbriefje en onze invulling van de werkomgeving. Met concrete aanbevelingen voor artsen, beleidsmakers, werkgevers en werknemers vormt Werken is genezen de cruciale aanzet voor een ander voorschrijfgedrag en een betere werkcultuur.

Lode Godderis is geassocieerd professor aan het Centrum Omgeving en Gezondheid van de KU Leuven. In 2011-2012 was hij verantwoordelijk voor een onderzoeksproject rond burn-out en bevlogenheid bij artsen en verpleegkundigen in Belgische ziekenhuizen. Hij is directeur Kennis, Informatie en Onderzoek bij IDEWE.

Technische info

EAN
9789401444477
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 21cm
Verschijningsdatum: 12/09/2017
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 240
NUR Omschrijving: Gezondheid algemeen
Uitgever: LannooCampus