Wat met kunst en geld?

Snel een antwoord op actuele vragen
Over het boek

De Wat met-reeks wil het maatschappelijke debat over belangrijke thema's die de mens raken op een kritische manier wetenschappelijk onderbouwen. De publicaties scheiden feiten van fictie, reiken de nodige voorgeschiedenis aan, wijzen ons op de dilemma's en bieden een duidelijk toekomstperspectief.

Wat met kunst en geld?
De relevantie van kunst voor de maatschappij wordt regelmatig in vraag gesteld. Los van deze discussie is kunst onmiskenbaar ook een economisch gegeven. Als het nut van kunst stof tot debat is, dan is de financiering ervan dat al helemaal.

Veelgehoorde vragen zijn:
- Waarom subsidiëren we kunst?
- Wat is de maatschappelijke bijdrage van kunst?
- Wanneer heeft een kunstenaar recht op subsidie?

In Wat met kunst en geld? wordt ieder aspect van deze kwestie behandeld zodat de lezer met kennis van zaken kan deelnemen aan het debat.
 

Ontdek hier alle boeken in de 'Wat Met-Reeks'.

Martinus Buekers is gewoon hoogleraar aan de Onderzoeksgroep Bewegingscontrole & Neuroplasticiteit van het Departement Bewegingswetenschappen en voormalig voorzitter van de Commissie Cultuur van de KU Leuven.

Rudi Laermans is gewoon hoogleraar aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek aan de Faculteit Sociale Wetenschappen (KU Leuven).

Bart Van Looy is hoogleraar aan de Onderzoekseenheid Bedrijfseconomie, Strategie en Innovatie van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (KU Leuven).

Technische info

EAN
9789401418768
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 21cm
Verschijningsdatum: 02/09/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 144
Uitgever: LannooCampus