Wat met ggo's?

Snel een antwoord op actuele vragen
Over het boek

De Wat met-reeks wil het maatschappelijke debat over belangrijke thema's die de mens raken op een kritische manier wetenschappelijk onderbouwen. De publicaties scheiden feiten van fictie, reiken de nodige voorgeschiedenis aan, wijzen ons op de dilemma's en bieden een duidelijk toekomstperspectief.

Wat met GGO's?
De uitdagingen voor de landbouw zijn vandaag onmiskenbaar groot. Door de piekende wereldbevolking en de steeds toenemende levensstandaard en consumptie staan de natuurlijke hulpbronnen en de voedselproductie onder druk.

Genetisch gemodificeerde organismen (ggo's) hebben ondertussen hun weg gevonden naar onze voedselproductie, maar hun bijdrage aan een efficiëntere en meer duurzame landbouw is controversieel. Het sterk gepolariseerde debat wordt overheerst door zeer uitgesproken en vaak ongenuanceerde meningen van voor- en tegenstanders.

Tegelijk blijven heel wat basisvragen voor het brede publiek onbeantwoord:
- Wat zijn ggo's eigenlijk?
- Wat is hun impact op milieu, mens en maatschappij?
- Waarom verloopt dit debat zo moeizaam?

Wat met ggo's? biedt u een alomvattend beeld van de kwestie, toegankelijk gebracht door experts uit verschillende disciplines.

Ontdek hier alle boeken in de 'Wat Met-Reeks'.

Filip Rolland is hoofddocent aan de Afdeling Moleculaire Fysiologie van Planten en Micro-organismen van het Departement Biologie van de KU Leuven.

Technische info

EAN
9789401418775
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 21cm
Verschijningsdatum: 02/09/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 208
Uitgever: LannooCampus