Wat met genetica?

In de Wat met-reeks draait alles om hete hangijzers.
Over het boek

De Wat met-reeks wil het maatschappelijke debat over belangrijke thema's die de mens raken op een kritische manier wetenschappelijk onderbouwen. De publicaties scheiden feiten van fictie, reiken de nodige voorgeschiedenis aan, wijzen ons op de dilemma's en bieden een duidelijk toekomstperspectief.

Wat met genetica?

Een snelle technische vooruitgang maakt dat een volledige analyse van iemands genoom vandaag nog slechts enkele duizenden euro's kost. En de prijs daalt verder. Dit gegeven heeft niet enkel een enorme impact op wetenschappelijk onderzoek en genetische diagnostiek. Het stelt ook de maatschappij voor nieuwe uitdagingen.
- Hoeveel weten we?
- Wie zullen we testen?
- Wanneer is zo’n test echt nodig?
- Hoe zal genoomonderzoek de gezondheidszorg beïnvloeden?
- Waarom zal genoomonderzoek ook de maatschappij veranderen?

De vooruitzichten zijn veelbelovend, maar hoe leiden we deze revolutie in goede banen? Wat met genetica? buigt zich over de plaats, het nut en de toekomst van genoomonderzoek.

Ontdek hier alle boeken in de 'Wat Met-Reeks'.

Gert Matthijs is buitengewoon hoogleraar en hoofd van het Laboratorium voor Moleculaire Diagnostiek van het Centrum Menselijke Erfelijkheid aan het UZ Leuven.

Joris Vermeesch is buitengewoon hoogleraar aan de KU Leuven en is eveneens verbonden aan het Centum Menselijke Erfelijkheid. Hij is hoofd van het Genoom Centrum van het UZ Leuven en de KU Leuven.

Technische info

EAN
9789401411462
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 21cm
Verschijningsdatum: 10/10/2013
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 120
NUR Omschrijving: Geneeskunde algemeen
Uitgever: LannooCampus