Waarden in dialoog - herziene editie

Ethiek in de zorg
Waarom zorgverleners en zorgontvangers best met elkaar in dialoog gaan
Nieuwe editie van het standaardwerk over ethiek in de zorg
Over het boek

Waarden in dialoog biedt een praktisch toepasbaar en theoretisch gefundeerd model voor ethiek in de zorg, dat gegroeid is vanuit praktijkervaring en studie.

Het fundament van ethiek wordt gelegd in de zorgrelatie en in het relationeel personalisme. Daaruit volgen drie pijlers van ethiek: waarden, dialoog en grondhoudingen. Zorgverleners kunnen met dit model zelf ethisch gaan reflecteren over hun zorgpraktijk. Bovendien wordt de praktische toepasbaarheid van het model ruim behandeld en toegepast op verschillende aspecten van samenwerken in de zorg: team en netwerk, bemoeizorg en toestemming, vrijheidsbeperking en dwang, informatie en beroepsgeheim.

Waarden in dialoog is geschreven voor alle zorgverleners, maar net zo goed voor docenten en studenten van het vak Ethiek in alle opleidingen rond zorg en welzijn.

Axel Liégeois is hoogleraar aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KULeuven en stafmedewerker ethiek bij de Broeders van Liefde in Gent. Hij coördineert commissies voor ethiek en geeft ethische vorming en advies in de sectoren zorg en welzijn.

Technische info

EAN
9789401417051
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 22cm
Verschijningsdatum: 28/01/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 7
Aantal pagina's: 192
Uitgever: LannooCampus