Verenigde Naties: mensenwerk

25 markante leiders
De Verenigde Naties vormgegeven door markante leiders
Over het boek

Wie zijn de mensen die de VN vormgaven?
Hoe gingen zij om met de problemen van hun tijd en met tegenstand?
Wat betekende hun leiderschap voor de internationale samenwerking?

Geschiedenis is mensenwerk, en wordt gemaakt in een complexe interactie tussen individuen en maatschappelijke processen. Inzet voor internationale samenwerking, voor betere sociale en arbeidsomstandigheden, voor respect voor mensenrechten of duurzame ontwikkeling zijn dan ook processen waarin de kracht van sterke leiders van groot belang is.

Verenigde Naties: mensenwerk brengt een reeks opmerkelijke figuren naar voren die deze kracht bij hun werk voor de Verenigde Naties de voorbije zeventig jaar belichaamden, soms ondanks moeilijke persoonlijke en maatschappelijke omstandigheden. Aan de hand van 25 profielen schetst dit boek het verschil dat ze als VN-secretaris-generaal, hoge functionaris, politicus, academicus of rechter maakten op het internationale toneel.

Van Woodrow Wilson en Dag Hammarskjöld tot Ban Ki-moon en Kofi Annan, van Eleanor Roosevelt en Navi Pillay tot de Belgen Paul-Henri Spaak en Peter Piot: dit boek brengt een beeld van de waardevolle bijdrage die het individu kan leveren aan het oplossen van internationale problemen.

over : 

Jan Wouters is gewoon hoogleraar aan de rechtsfaculteit van de KU Leuven. Hij is directeur van het Instituut voor Internationaal Recht en van het Centre for Global Governance Studies, beide aan de KU Leuven. Hij is voorzitter van de Vereniging voor de Verenigde Naties.

Technische info

EAN
9789401429009
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 13/10/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 264
NUR Omschrijving: Politicologie
Uitgever: LannooCampus