Trauma in organisaties

Herkennen, aanpakken, voorkomen.
Hoe een brandende onderneming blussen?
Over het boek

Hoe herken je een getraumatiseerde organisatie?
Hoe blus je een brandende onderneming?
Hoe voorkom je dat systeemtrauma zich ontwikkelt?

Als leidinggevende, medewerker of organisatiecoach kom je soms in organisaties terecht waarvan je intuïtief voelt dat er iets niet klopt. Je merkt dat beproefde methodes om de organisatie nieuw leven in te blazen weinig effect hebben. In dat geval is er mogelijk sprake van systeemtrauma.

Een 'trauma' linken we in de eerste plaats aan een persoon die een ingrijpende gebeurtenis meemaakte. Maar het kan zich ook manifesteren in het relationele weefsel van groepen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door een sanering met pijnlijke ontslagen. Het effect van die reorganisatie kan zo vernietigend zijn dat het de organisatie als een sluipend gif immobiliseert.

Trauma in organisaties biedt je een brede kijk op het vooralsnog onontgonnen terrein van systeemtrauma. Het boek reikt een reeks handvatten en inzichten aan om dergelijke trauma's effectief op het spoor te komen en ze te genezen, waardoor je organisatie kan heropleven.

Philippe Bailleur werkt al 20 jaar als systemisch organisatiecoach in heel uiteenlopende organisaties. Hij verdiept zich in ontwikkelingen op vlak van individu, maatschappij en organisatie. Van daaruit ontrafelde hij een aantal terugkerende patronen op het vlak van trauma.

Technische info

EAN
9789401435451
Beschikbaar: Tijdelijk uit voorraad
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 06/12/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 3
Aantal pagina's: 232
Uitgever: LannooCampus