Transformeren om te overleven in de zorg

Healthcare in het nieuwe tijdperk
De toekomst van onze gezondheidszorg onder de loep
Uitdagingen en mogelijkheden voor iedereen binnen de zorg
Over het boek

Technologische ontwikkelingen bepalen steeds meer op welke manier we onze gezondheid benaderen. Smartphones, smartwatches en andere wearables slaan onze hartslag op, kunnen onze stress meten, volgen onze slaappatronen op ... Tegelijkertijd wordt zorgverlening in ons land veeleisender en complexer. Een nieuwe benadering van de gezondheidszorg dringt zich op.

Transformeren om te overleven in de zorg bekijkt de uitdagingen die de vernieuwingen in de zorg met zich meebrengen en zoomt in op de mogelijkheden die ze bieden. Hoe kunnen we knelpunten omzetten in opportuniteiten? Hoe kunnen welvaart, gezondheid en welzijn hand in hand groeien?

Van nieuwe beeldvormingstechnologie en mHealth over het potentieel van sociale media en big data tot de opkomst van een adaptief, lerend zorgsysteem: dit boek vormt een kritische reflectie van de moderne gezondheidszorg in Vlaanderen en biedt een gids voor iedereen die begaan is met de toekomst van de zorg.

Pieter Van Herck is senior adviseur welzijns- en gezondheidsbeleid bij Voka, het Vlaamse netwerk van ondernemingen, en Voka Health Community. Daarnaast is hij als doctor in public health ook werkzaam bij het Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap aan de KU Leuven.

Technische info

EAN
9789401427203
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 19cm x 25cm
Verschijningsdatum: 06/10/2015
Afwerking: Integraalband
Druk: 1
Aantal pagina's: 248
NUR Omschrijving: Welzijnswerk
Uitgever: LannooCampus