Tot uw dienst

Waarom de nieuwe ambtenaar klantvriendelijk is
Weg met de clichés over de ambtenaren
Over het boek

De overheid van vandaag staat voor heel wat uitdagingen. De economische crisis stelt deze alleen maar scherper. Het huidige kluwen van versnipperde overheden zaait verwarring bij de burgers en doet de vraag rijzen naar de meerwaarde ervan.
Bovendien blinkt de overheid niet uit in innovatieve en baanbrekende initiatieven, omdat het eigenbelang nog steeds boven de klant wordt gezet. Vastgeroeste ideeën belemmeren de vernieuwing waar de samenleving zo innig naar verlangt.

In Tot uw dienst krijgt de overheid van de toekomst vorm: een netwerkorganisatie die over de verschillende bestuurslagen heen antwoorden aan klanten biedt. Door in dialoog te gaan, door niet alleen te denken maar vooral te doen, door te praten met in plaats van over de burger, ontstaat een overheid waar openheid, authenticiteit en transparantie centraal staan.

Vanuit hun eigen ervaring bij verschillende overheidsdiensten brengen de auteurs in dit boek een nieuwe kijk op de overheid. Behalve praktische tips, anekdotes en verhalen, geven ze waardevolle instrumenten en inzichten over hoe die nieuwe overheid met trotse ambtenaren de burger/klant als centraal ankerpunt kan nemen.

Nancy De Vogelaere is afdelingshoofd bij het Agentschap voor Onderwijscommunicatie.

Joke Renneboog is HR-generalist in het Departement Bestuurszaken. In 2012 was ze Young HR Talent of the Year.

over : 

Elke Wambacq is diensthoofd planning en externe relaties bij het Instituut voor Natuur en Bos Onderzoek. Ze is de oprichter van de LinkedIn-groep 'De innovatieve bende'.

Technische info

EAN
9789401412681
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 25cm
Verschijningsdatum: 04/02/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 152
NUR Omschrijving: Communicatiekunde algemeen
Uitgever: LannooCampus