Storytelling

Verhalen maken merken
Storytelling is meer dan alleen verhaaltjes
Over het boek

Al te vaak wordt in de marketingwereld een perspectief gehanteerd dat erg merk- en organisatiegeoriënteerd is. Waarna men zich de vraag stelt waarom iets niet aanslaat. De reden is simpel: omdat het niet boeit. Omdat er niemand op zit te wachten.

Het vertellen van verhalen is een kunst, maar wel een die ook in het bedrijfsleven een rol kan spelen. Verhalen maken content duidelijker, brengen organisaties onder de aandacht, maken een merk tastbaar. Als je weet hoe het concept te gebruiken, vormt Storytelling een haast onmisbaar instrument in een modern marketingarsenaal.

Via voorbeelden en inzichten uit de praktijk maakt Guido Everaert in Storytelling duidelijk hoe rijk de techniek wel kan zijn en wat ze kan bijdragen aan de marketing van merken en organisaties. Kernbegrippen en basistechnieken worden geïllustreerd, minder voor de hand liggende maar belangrijke aspecten komen uitvoerig aan bod.

In Storytelling bundelt de auteur meer dan twee decennia ervaring in marketing, communicatie en copywriting in een vlot leesbaar geheel dat geen enkel aspect van storytelling voor bedrijven onbesproken laat: van personages tot doelpubliek, van basisplots tot social media.

Guido Everaert studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen en is als lector actief aan de Karel de Grote-Hogeschool. Hij heeft 20 jaar ervaring in marketing, communicatie en writing bij bedrijven als IBM, Telenet, Philips Europe en Duval Guillaume Corporate. Als blogger (www.justguidooohh.com) en columnist werkt hij onder meer voor De Morgen, VDAB en schoenen Torfs.

Technische info

EAN
9789401416696
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 22cm
Verschijningsdatum: 07/10/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 6
Aantal pagina's: 192
NUR Omschrijving: Marketing
Uitgever: LannooCampus