Stop met stressen

Handleiding voor jongeren met een (bijna) burn-out
Jong en opgebrand?
Over het boek

'Een burn-out, dat is toch alleen voor volwassenen?' Niet dus. Steeds meer tieners melden zich bij de huisarts of psycholoog met burn-outklachten als oververmoeidheid, te veel stress, slapeloosheid en paniekaanvallen. Al op de middelbare school voelen veel jongeren de druk om te presteren en aan hun cv te bouwen. Een actief leven naast school en de constante aanwezigheid van sociale media maken het er niet bepaald relaxter op.

Hoe ga je om met de eerste signalen van een burn-out? Hoe is het als je zo jong al uitgeblust bent? En nog belangrijker: hoe kun je voorkomen dat jouw stressklachten leiden tot een burn-out? Dit is het eerste hulpboek voor opgebrande tieners én hun omgeving. Vol openhartige verhalen en praktische tips, aangevuld met nieuwe inzichten en adviezen van experts (zoals psychiater Bram Bakker, maximalist Jeroen van Baar en mindfulnesstrainer David Dewulf).

Een eerste stap naar een stresslozer bestaan.


Video: "Steeds meer tieners met een burn-out" - Auters te gast bij het televisieprogramma 'Pauw'

 

Annemieke Ruggenberg schrijft als redacteur voor Kidsweek en 7Days onder meer over jongerencultuur. Daarnaast werkt ze als freelance journalist voor verschillende kranten en magazines.

Lotte Stegeman is hoofdredacteur van jeugdkranten Kidsweek en 7Days. In 2012 verscheen haar eerste boek Heimwee naar Hagelslag, over Nederlandse jongeren die naar het buitenland emigreerden. Ze schrijft regelmatig opiniestukken over jongeren voor Trouw.

Technische info

EAN
9789401418355
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 22cm
Verschijningsdatum: 26/08/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 128
NUR Omschrijving: Psychologie algemeen
Uitgever: LannooCampus