Stop darmkanker

Kennis delen kan levens redden
Elke dag sterven 5 mensen aan darmkanker
Over het boek

Eén op twintig Belgen krijgt met darmkanker te maken. In Vlaanderen sterven per dag vijf mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Nochtans is darmkanker eenvoudig vroegtijdig op te sporen, en zijn de kansen op genezing in een vroeg stadium veel groter.

Bij het grote publiek is er nog te weinig aandacht voor darmkanker. Daar wil Luc Colemont verandering in brengen. In Stop Darmkanker gaat hij in op verschillende aspecten die belangrijk zijn in een efficiënte strijd tegen de ziekte. Zo vertelt hij onder andere over het nut van het bevolkingsonderzoek, welke symptomen op darmkanker kunnen wijzen, wat de mogelijkheden van behandeling zijn en hoe darmkanker hopelijk een zeldzame ziekte wordt.

Daarnaast spelen getuigenissen van patiënten in dit boek ook een belangrijke rol. Zij vertellen openhartig wat het betekent om met darmkanker geconfronteerd te worden.

www.stopdarmkanker.be

over : 

Luc Colemont is al meer dan 25 jaar maag- en darmspecialist in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. Hij is medeoprichter van de vzw Stop Darmkanker.

Technische info

EAN
9789401416665
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 25/11/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 5
Aantal pagina's: 176
NUR Omschrijving: Geneeskunde algemeen
Uitgever: LannooCampus