Stijn Streuvels

Een kritische en biografische synthese
Alles over Stijn Streuvels in 1 boek
Over het boek

Al te vaak wordt de auteur Stijn Streuvels gedefinieerd als een gedateerde, regionale heimatschrijver. Ten onrechte: keer op keer toont onderzoek aan dat Streuvels een van de grootste Vlaamse auteurs is.

Dit boek biedt een omvattende wetenschappelijke synthese van de beschikbare bronnen van en over Stijn Streuvels. Daarbij komt het leven van de auteur aan bod, maar ook de receptie van zijn werk doorheen de voorbije honderd jaar krijgt ruime aandacht.

Dit boek bevat een vernieuwende kijk op belangrijke elementen die tot op vandaag weinig aan bod kwamen. Zo gaat het uitvoerig in op het belang van de erotiek in het werk van de auteur en op zijn autonoom artistiek taalgebruik. Ook Streuvels’ houding tegenover Duitsland tijdens beide wereldoorlogen en het interbellum wordt diepgaand en kritisch behandeld.

Aan de hand van uitgebreid beeldmateriaal, correspondentie, dagboeken en documenten uit het archief van Streuvels, biedt Stijn Streuvels een uniek totaalbeeld van de Meester van het Lijsternest.

over : 

Toon Breës is licentiaat Germaanse filologie. Tot het overlijden van Streuvels onderhield hij jarenlang contacten met de auteur.

Technische info

EAN
9789401433334
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 23cm
Verschijningsdatum: 19/04/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 984
Uitgever: LannooCampus