STA sterker

Een gedragstherapeutische SocialevaardigheidsTraining voor Adolescenten
Hoe leren we jongeren de juiste gedragsvaardigheden aan?
Over het boek

De adolescentie is een ingrijpende periode. Tieners leren abstract denken, ze beginnen te reflecteren over hun gedrag, ze ontwikkelen inzicht in het perspectief van anderen, ... Toch zijn jongeren nog op zichzelf gericht en botst het soms als ze essentiële sociale en cognitieve vaardigheden niet onder de knie hebben. Wanneer dat het geval is, lijdt het zelfbeeld en geluksgevoel van jongeren eronder.

Specifieke oefeningen kunnen jongeren weerbaar maken en leren hen omgaan met sociale moeilijkheden thuis en op school. De groepstraining STA sterker, die op basis van de cognitieve gedragstherapie en de sociale leertheorie werd ontwikkeld, biedt praktische handvatten en concrete tips om hen daarbij te helpen. De training gaat ervan uit dat denken, doen en voelen voortdurend met elkaar in verband staan.

In dit boek vind je theoretische achtergrondinformatie bij de training, een pasklare handleiding voor tien groepsbijeenkomsten, advies over hoe je de ouders het best betrekt en alle werkbladen voor de deelnemers. Zo kun je zelf in je school of organisatie met de training aan de slag.

De werkbladen en bijlagen van dit boek kunnen door iedereen gedownload worden. Het wachtwoord is het 5e woord op p. 12 van dit boek.

over : 

Inge Antrop is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Samen met Sarah Bal geeft ze regelmatig opleidingssessies over de training die ze ontwikkelden en die intussen al jarenlang wordt toegepast in scholen.

over : 

Sarah Bal is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Samen met Inge Antrop geeft ze regelmatig opleidingssessies over de training die ze ontwikkelden en die intussen al jarenlang wordt toegepast in scholen.

Technische info

EAN
9789401440868
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 30/05/2017
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 200
Uitgever: LannooCampus