Scholen slim organiseren

Anders werken met goesting
Lesgeven is een teamsport
Hiernaast kunt u, na registratie als docent, gratis enkele bestanden downloaden.
U vindt alle tools afzonderlijk in het zipbestand. Als u nu al overtuigd bent dat u alle tools nodig hebt, kiest u meteen de volledige PDF.
Over het boek

Hou je onderwijs flexibel en maak je school klaar voor de uitdagingen van de toekomst.

Ons onderwijs staat onder druk: leerlingenpopulaties zijn heel divers, de toekomst is onvoorspelbaar, het innovatief vermogen van het onderwijs wordt uitgedaagd. Leerkrachten en directies voelen zich vaak overrompeld door 101 dingen, hoe gemotiveerd ze ook zijn en zeggen vaker het onderwijs vaarwel.

In Scholen slim organiseren pleiten de auteurs voor een nieuwe organisatiestructuur: van een bureaucratische onderwijsorganisatie die hiërarchisch en functioneel is opgebouwd naar een flexibele en vlakke onderwijsorganisatie.

Daar werken multidisciplinaire teams samen voor een community van leerlingen over de leerjaren en de vakken heen. Zo kunnen teams de talenten van leerlingen ten volle ontplooien.

Video - Koppen, VRT: 'De school van de toekomst' (16/12/2015)

 

Tom Van Acker is expert in slim en warm organiseren bij Flanders Synergy. Hij ontwerpt visiegedreven en wendbare organisaties en coacht hen in hun verandertraject. Hij is een veelgevraagde inspirator en adviseur in diverse sectoren.

Yves Demaertelaere is algemeen directeur en bestuurder-sectorverantwoordelijke gewoon onderwijs van de onderwijsinstellingen Broeders van Liefde en senior consultant Innovatieve Arbeidsorganisatie. Hij heeft een passie voor onderwijs en leidinggeven en bekleedt tal van bestuursfuncties in het onderwijs.

Registreer als docent om toegang te krijgen tot deze downloads.

Technische info

EAN
9789401421317
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 14/10/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 7
Aantal pagina's: 256
NUR Omschrijving: Onderwijs algemeen
Uitgever: LannooCampus