Scheiden zonder vechten

Alles wat je moet weten als je goed wilt scheiden
Valkuilen, do's-and-don'ts om een vechtscheiding te voorkomen
Over het boek

Scheiden kan ook écht zonder vechten! Dat is de insteek van dit boek. Scheidingsexpert en mediator Yolande de Best zet de valkuilen, en alle do's-and-don'ts om een vechtscheiding te voorkomen op een rij. Praktische informatie krijgt extra kleur door de verhalen van ervaringsdeskundigen, zoals scheidende partners en hun kinderen. Zij laten hun gevoel spreken, durven hun emoties bloot te geven en hebben handige tips.

Het boek geeft alle informatie die je wilt hebben als je gaat scheiden. Op een praktische manier wordt de zakelijke kant beschreven, en krijg je antwoord op vragen als: Hoe regelen we het met het huis? Wat moet er geregeld worden voor het pensioen?
Hoe gaan we om met gedeeld ouderschap? Daarnaast is er ruim aandacht voor de emotionele kant van een scheiding: Hoe ga je om met je aanstaande ex en alle spanning, woede en verdriet? Wat als er een nieuwe liefde in het spel is?
Veel aandacht is er voor de kinderen en hoe je als ouders kunt voorkomen dat zij beschadigd raken.

'Scheiden zonder vechten' is een onmisbaar boek vol praktische adviezen voor iedereen die wil scheiden zonder onnodige schade op te lopen en op een positieve manier verder wil kunnen gaan met het leven.

"Scheiden doet lijden. Zeker in het begin. Dit boek helpt wellicht om te voorkomen dat het lijden te groot wordt en/of voortduurt. Om een beetje de glans van die prachtige trouwdag in ere te houden en daarmee ook de goede dagen die elk huwelijk gehad heeft, maar zeker voor de kinderen die eruit voort gekomen zijn. Kinderen hebben daar recht op!"
- Uit het voorwoord: Mona Keijzer, Tweede-Kamerlid namens het CDA.

Yolande de Best is familie-mediator, pedagoog en journalist. Jarenlang was ze onder meer hoofdredacteur van Ouders van Nu en Groter Groeien. Ze heeft een succesvolle praktijk voor mediation. Ze heeft zelf twee stief-kleinzoons van 10 en 14 jaar. Eerder schreef ze voor deze uitgeverij al diverse succesvolle boeken over scheiden.

Technische info

EAN
9789401432986
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 22cm
Verschijningsdatum: 05/04/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
NUR Omschrijving: Psychologie algemeen
Uitgever: LannooCampus