Scanbaar schrijven

Aandacht vangen van lezers met weinig tijd
Do's en don'ts voor teksten met plakfactor
Hiernaast kunt u, na registratie als docent, gratis enkele bestanden downloaden.
Over het boek

Hoe kijkt uw lezer?
Hoe leest uw kijker?
En hoe trekt u uw lezer met weinig tijd toch uw tekst in?

Scanbaar schrijven is een boek voor iedereen die teksten schrijft die rechtstreeks naar de lezer gaan, zonder dat er een professioneel vormgever aan te pas komt. Voor scholen, bedrijven, overheidsinstanties en verenigingen.

In dit boek vindt u de basisregels om een tekst professioneler en lezersvriendelijker vorm te geven, ook met een eenvoudig tekstverwerkingsprogramma als Word.

U ziet eerst hoe kranten het de lezer zo gemakkelijk mogelijk maken. En dan hoe u de KRANT-methode (Koppen, Reliëf, Accenten, Navigatiestructuur en Tekstblokjes) toepast op uw eigen teksten: van memo tot cv, van e-mail tot vergaderverslag, van webtekst tot persbericht.

Scanbaar schrijven leert u te kiezen voor een geschikt lettertype, voor goede illustraties, voor blikvangers die blijven hangen. En uiteindelijk voor het comfort van uw lezer.

Mark Van Bogaert studeerde moraalfilosofie en communicatiewetenschap. Hij is zelfstandig tekstschrijver en schrijftrainer. Voor bedrijven en socialprofitorganisaties maakt hij teksten voor (e-)mailings, magazines en websites. Al jaren doet hij tests met verschillende tekstversies om te onderzoeken wat de meeste respons oplevert. Hij won de prestigieuze Gouden Veer, de tweejaarlijkse bekroning voor de beste verkoopbrief, en een boekenkast vol andere prijzen.

Registreer als docent om toegang te krijgen tot deze downloads.

Technische info

EAN
9789401418522
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 18cm x 25cm
Verschijningsdatum: 24/05/2016
Afwerking: Paperback met flappen
Druk: 3
Aantal pagina's: 232
Uitgever: LannooCampus