Roekeloos

Ivan Van De Cloot over banken en politiek
Over de verpletterende verantwoordelijkheid van banken en politiek
Over het boek

Waarom iedere burger het recht heeft om verontwaardigd te zijn: de financiële crisis doorgelicht

Over Roekeloos schreef Geert Noels, hoofdeconoom bij Econopolis, het volgende:

"Ivan Van de Cloot is technisch misschien wel de meest onderlegde econoom van België. Zijn academische kennis combineert hij met veel praktijkervaring in financiële en economische materies. Zijn rechtvaardigheidsgevoel heeft hem opstandig gemaakt in de financiële crisis van 2008 en de jaren erna. Die crisis is niet uit de hemel gevallen, maar is het gevolg van roekeloosheid bij mensen die het vertrouwen hadden van gewone burgers, werknemers en spaarders.

In de luchtvaart wordt elk accident nauwkeurig geanalyseerd en desnoods het toestel terug samengesteld uit de miljoenen stukjes die achterblijven na een crash. In de afgelopen jaren stortte het systeem in, maar niemand deed de moeite van een forensische analyse. Integendeel, zij die het betrachten, mogen rekenen op tegenwerking van verschillende hoeken.

Dat het boek hier ligt, is dus ondanks tegenkanting, intimidatie, intransparantie en complexiteit van de materie. Roekeloos is geschreven om de financiële sector veiliger te maken, zodat we crashes niet als normaal gaan beschouwen en om wat hij het roekeloze noemt ook in andere domeinen (zoals de politiek) tegen te gaan."

Ivan Van de Cloot is hoofdeconoom aan het Itinera Institute en executive professor Economie aan de Antwerp Management School. Hij is een veelgevraagd expert in diverse media.

Technische info

EAN
9789401418317
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 30/09/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 4
Aantal pagina's: 256
NUR Omschrijving: Fiscale economie
Uitgever: LannooCampus