Reradicaliseren

Ronselen voor een betere wereld
Over het boek

Een opeenvolging van extremistische aanslagen dreigt onze samenleving in het defensief te dringen. We willen harde maatregelen om weerloze burgers te beschermen en radicalisering tegen te gaan. Koortsig zijn we op zoek naar snelle antwoorden. Maar stellen we wel de juiste vragen?

Reradicaliseren breekt onze kijk op radicalisering open. Zijn we ook bereid te leren van de extremisten zelf? Hoe komt het toch dat ze zo succesvol zijn in het winnen van de harten en hoofden van onze jeugd? Is het hun verderfelijke programma? Zijn het hun gewiekste technieken? Of hebben wij als samenleving de jeugdige vechtlust onderschat?

Een politiek van deradicalisering gaat aan deze vragen voorbij. De aantrekkingskracht van een radicaal andere wereld blijft voor heel wat jongeren te groot. Reradicaliseren biedt een alternatief: een manier om verder te durven kijken, en in te zien dat we de kennis over extremisten beter nu kunnen benutten.

Stijn Sieckelinck is pedagoog, verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij staat aan de basis van de succesvolle Nederlandse training Omgaan met (extreme) idealen. Hij adviseert binnen- en buitenlandse overheden, meer specifiek het Nederlandse kabinet op dit thema. Hij is bestuurslid van de Quality Board en 'researcher in residence' binnen het EU-Radicalisation Awareness Network (RAN), opgericht door de Europese Commissie.

Technische info

EAN
9789401442695
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 22cm
Verschijningsdatum: 13/10/2017
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 288
Uitgever: LannooCampus