Remedial teaching en psychomotoriek

Effectief leren door te doen
Hoe ga je om met leer- en ontwikkelingsproblemen bij kinderen?
Hiernaast kunt u, na registratie als docent, gratis enkele bestanden downloaden.
Over het boek

Remedial teaching en psychomotoriek is een praktische handleiding voor iedereen die meer wil weten over psychomotorisch onderzoek en de begeleiding van kinderen die daaruit ontstaat. Het is een pleidooi voor al doende leren, want leren is dingen ervaren. Remedial teaching en psychomotoriek brengt een combinatie van inzichten uit onderwijs en therapie. Niet alleen het wat, maar ook het waarom en het wat dan van leermoeilijkheden komen aan bod. Zo krijg je een volledig beeld van hoe je een kind als ouder of leerkracht optimaal kunt ondersteunen, zowel op motorisch vlak als op het vlak van leermoeilijkheden. Want als we weten wat er aan de hand is, hebben we het allemaal in ons om te helpen. Remedial teaching en psychomotoriek zit boordevol concrete handvatten, tips en oefeningen. Via de website van LannooCampus kun je bovendien extra digitaal materiaal downloaden om zelf aan de slag te gaan. Het is een basisboek voor therapeuten, leerkrachten, studenten, ouders... en voor iedereen die met kinderen werkt.


Bij dit boek hoort heel wat extra digitaal materiaal.
- De dossiersjablonen kunnen door iedereen gedownload worden op www.lannoocampus.be. Het wachtwoord is het 6de woord op p. 30 van dit boek.
- De didactische materialen zijn beschikbaar voor docenten die dit boek voorschrijven als verplicht cursusmateriaal en kan je terugvinden op www.lannoocampus.be.

Wendy Peerlings is als psychomotorisch therapeute, leerkracht basisonderwijs, zorgcoördinator, auteur en spreker een veelgevraagd deskundige op het vlak van ervaringsgericht en het al doende aanpakken van leer- en ontwikkelingsproblemen bij kinderen.

Extra voor docenten

Registreer als docent om toegang te krijgen tot deze downloads.

Technische info

EAN
9789020975352
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 03/07/2012
Afwerking: Paperback
Druk: 10
Aantal pagina's: 608
Uitgever: LannooCampus