Psychopathologie

Toegankelijk overzicht van de voornaamste psychiatrische stoornissen
Over het boek

Het medische model dat ten grondslag ligt aan de huidige psychiatrische classificatie, staat onder druk. De meeste aandoeningen zijn niet zo scherp af te lijnen als de handboeken lijken te suggereren. Hoe ga je daar als professional mee om?

Psychopathologie brengt een kritisch overzicht van de belangrijkste psychische stoornissen met de voornaamste klachten en symptomen. Het boek vormt een leidraad om psychiatrische toestandsbeelden te herkennen en van elkaar te onderscheiden. Het vertrekpunt is de idee dat een psychiatrische stoornis ontstaat door een complex samenspel van biologische en deels erfelijk bepaalde kwetsbaarheid en stress.

Tal van verdiepende praktijkvoorbeelden en relevante verwijzingen naar hedendaagse literatuur, film en strip illustreren dit toegankelijke overzichtswerk.

Pascal Sienaert is hoofddocent aan de KU Leuven en psychiaterpsychotherapeut aan het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven. Daar is hij verantwoordelijk voor de opnamedienst stemmingsstoornissen en het Academisch Centrum voor ECT en Neuromodulatie.

Technische info

EAN
9789401441087
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 18/09/2017
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 400
NUR Omschrijving: Psychologie algemeen
Uitgever: LannooCampus