Psychiatrie

Wat je moet weten
Een antwoord op alle inhoudelijke en praktische vragen
Over het boek

Wat is psychisch ziek zijn?
Is genezing mogelijk?
Waar kan je terecht?

Iedereen krijgt vroeg of laat rechtstreeks of onrechtstreeks te maken met geestelijke gezondheidsproblemen. Je wordt zelf psychisch ziek, of een dierbare, of een collega. We moeten erkennen dat we allemaal niet enkel lichamelijk, maar ook psychisch kwetsbaar zijn.

Psychiatrie ontsluit op een vernieuwende manier een moeilijk toegankelijke en vaak moeilijk bespreekbare wereld. Na een helikopterblik op onze geestelijke gezondheidszorg gaan auteurs Raf De Rycke en Bernard Sabbe in op de verschillende ziektebeelden, de verscheidenheid aan behandelingsmogelijkheden, de plaats van de psychiatrische patiënt in de samenleving en nog een veelvoud aan andere thema's. Om de psychiatrie, los van alle misverstanden, eindelijk helder en volledig in kaart te brengen.

over : 

Raf De Rycke is voorzitter van de organisatie van de Broeders van Liefde en gastprofessor aan de EHSAL Management School (EMS). Hij bekleedt verscheidene bestuursmandaten in social-profitorganisaties. Voor zijn inspanningen en vernieuwende visie op zorg en management kreeg hij de adellijke titel van ridder.

Bernard Sabbe is gewoon hoogleraar psychiatrie aan de faculteiten geneeskunde (UA en VUB). Hij leidt de universitaire dienst Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel-Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Verder coördineert hij het CAPRI, een leidinggevend onderzoekscentrum in de Vlaamse psychiatrie. Hij is ook lid van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België.

Technische info

EAN
9789401421454
Beschikbaar: In herdruk
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 01/01/0001
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 280
NUR Omschrijving: Geestelijke gezondheidszorg
Uitgever: LannooCampus