Praktische farmacotherapie bij diabetes

Wat iedere professional over diabetesmedicatie moet weten
Over het boek

Diabetes mellitus is een veel voorkomende aandoening waarbij behandeling met medicijnen een belangrijke rol speelt. In dit praktische boek wordt op een rij gezet welke diabetesmedicatie er is en hoe deze gedoseerd moet worden, maar ook welke bijwerkingen er kunnen zijn, wat de interactie is met andere geneesmiddelen en wat de contra-indicaties zijn.

Praktische farmacotherapie bij diabetes geeft antwoord op vele vragen over de behandeling met diabetesmedicatie. Hoe werken insulines? Welke medicatie moet je gebruiken bij het schommelen van bloedglucosewaarden? Wanneer moet de dosering aangepast worden? Wat mag gebruikt worden bij zwangerschap of nierfalen?

Een onmisbare gids voor hen die voorschrijfbevoegdheid hebben: artsen, diabetesverpleegkundigen en apothekers. Daarbij is het ook zeker interessant voor apothekersassistenten en praktijkondersteuners.

Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Heleen Groen, Lotte Minnema, Dilek Yazir en Ellen Wessels.

Dr. Heshu Abdullah-Koolmees studeerde Farmacie aan de Universiteit van Utrecht. Ze promoveerde op het onderwerp ‘Continuïteit van farmaceutische zorg voor psychiatrische patiënten’. In 2012 begon Heshu Abdullah-Koolmees bij de ziekenhuisapotheek van het Diakonessenhuis waar ze verschillende projecten heeft begeleid op gebied van medicatie- en patiëntveiligheid. In 2015 startte zij haar specialisatie tot ziekenhuisapotheker en is nu werkzaam bij UMC Utrecht, waar zij zich onder meer bezighoudt met individuele patiëntenzorg maar ook medicatiebeleid en medicatieveiligheid.

Technische info

EAN
9789401433006
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 13cm x 21cm
Verschijningsdatum: 02/11/2018
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 224
Uitgever: LannooCampus