Praktische farmacotherapie bij ADHD

ADHD gaat vaak samen met andere aandoeningen: de nieuwste inzichten
Over het boek

Beknopt, praktisch en toegankelijk geeft klinisch farmacoloog Dr. Glenn Dumont een actueel inzicht in ADHD-medicatie. Dit boek geeft antwoorden op vragen als: Hoe werken stimulantia precies en wat zijn de alternatieven? Hoe bepaalt u een individuele dosering? Welke bijwerkingen zijn er te verwachten en welke maatregelen kunnen dan genomen worden? Wat is er bekend over de lange termijn effecten? Die antwoorden geven een handvat voor de lastige beslismomenten waarmee iedere zorgverlener wel te maken heeft. Naast overzichtelijke praktische en feitelijke informatie over medicatie biedt het boek veel praktijkvoorbeelden. In casussen worden de kernpunten en hoofdzaken kort samengevat zodat u direct een beeld heeft hoe u de informatie kunt toepassen en hoe u kunt handelen. Een onmisbare gids voor artsen, verpleegkundigen, psychologen en andere geïnteresseerden.
 
Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met het kinderen jeugd psychiatrie team van Zuyderland GGZ: te weten kinderen jeugd psychiaters Wim Bisschops, Jeanne Fincken, Sandra Fornaro-Schutgens en George Westermann en verpleegkundig specialist Nicole Leinders.

over : 

Dr. Glenn J.H. Dumont is klinisch farmacoloog en werkt als universitair docent farmacologie & farmacotherapie bij het Academisch Medisch Centrum, Universiteit van Amsterdam en bij de Hogeschool Zuyd. Daarnaast is hij redacteur van Psyfar, een nascholingstijdschrift over psychofarmaca en directeur van Dumont praktische psychofarmacologie. Glenn Dumont publiceert regelmatig in nationale en internationale vaktijdschriften en boeken.

Technische info

EAN
9789401432993
Beschikbaar: Tijdelijk uit voorraad
Formaat: 14cm x 22cm
Verschijningsdatum: 31/05/2016
Afwerking: Paperback met flappen
Druk: 1
Aantal pagina's: 104
Uitgever: LannooCampus