Positief agressief

Hoe woede benutten?
Van vuistkracht naar veerkracht
Over het boek

Onze wereld kan best wat meer veerkracht gebruiken. Daarvoor zijn creativiteit, keuzevrijheid, coping én vuistkracht nodig. Leer die facetten kennen en ontdek zo de tangodansende bokser, poëzieminnende voetballer, origamiplooiende bouwvakker, stoere naaister of macho yogaleraar in jezelf en anderen.

Agressie fascineert. Tegelijk vinden we agressief gedrag verwerpelijk. Maar bestraffing werpt weinig vruchten af. Positief agressief biedt een inspirerend alternatief. Het vertrekt vanuit de idee dat agressie een kracht is, die alleen schadelijk wordt bij een gebrek aan keuzes. Wie zijn of haar waaier aan keuzes uitbreidt, kan agressie tot een positieve kracht ombuigen.

Met theorie, cases en oefeningen daagt dit boek je uit om buiten de grenzen van het gangbare te denken. Het reikt je de taal aan om agressie op een oplossingsgerichte en baanbrekende manier te benaderen. Een zorgzame aanpak die de kracht erin durft aanspreken, stimuleren en zelfs groter maken.

Marjan Gryson is klinisch en forensisch psychologe en oplossingsgerichte therapeut, coach en supervisor. Als medeoprichter van vzw Touché pionierde ze met programma's om agressie om te zetten in positieve energie, zowel binnen als buiten gevangenissen. Als sociaal onderneemster werd ze voor haar werk geselecteerd als Ashoka Fellow.

Veerle De Waele is oplossingsgericht therapeut, coach en intervisor. Zij heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in de jeugdzorg en jeugdpsychiatrie. Ze is verbonden aan vzw aPart als pedagogisch verantwoordelijke en maakt sinds meerdere jaren deel uit van vzw Touché.

Technische info

EAN
9789401440851
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 07/06/2017
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 200
NUR Omschrijving: Sociale psychologie, Welzijnswerk
Uitgever: LannooCampus