Pittige pubers

Opvoeden van je kind met ADHD of autisme
De opvoeding van je puber met leer- en gedragsproblemen
Over het boek

Pittige pubers is een onmisbaar boek voor ouders van pubers met ADHD of autisme. Het biedt ouders, maar ook professionals, concrete handvatten om beter te communiceren, grenzen te trekken, te handelen en vooral ook vol te houden in de opvoeding van hun kind met ADHD of autisme.
Een grote mond, driftbuien met agressiviteit, vergeetachtig en slordig? Ouders van pubers met ADHD of autisme denken vaak, als ze andere ouders horen zuchten over het gedrag van hun puberkinderen: Dat deed die van mij altijd al! Het lijkt soms wel of kinderen met leer- en gedragsproblemen altijd al in de puberteit zaten. Dat klopt voor een deel ook. In de puberteit en adolescentie komen alle jongeren in een fase dat hun hersenen onder invloed van de hormonale ontwikkeling niet goed in balans zijn, en de emoties het vaak winnen van het verstand.

In Pittige pubers kijken we naar de achtergronden van het gedrag van deze kinderen en leren we over de verschillen tussen de gewone puberteitsproblemen en de extra portie waar deze jongeren voor staan. Aan de orde komen o.a. puberbrein en ontwikkelingsproblemen, communicatie en motivatie, vriendschappen, relaties en seksualiteit, onderwijs en communicatie op school.
Pittige Pubers werd geschreven in samenwerking met oudervereniging Balans en sluit aan bij de cursus Ouderpower van Balans.

Anneke Eenhoorn is klinisch psycholoog, psychotherapeut en freelance docent.

Arga Paternotte was adviseur bij oudervereniging Balans en het tijdschrift Balans Magazine. Ze heeft veel geschreven over kinderen met dyslexie, zat in diverse commissies om de hulp aan deze kinderen te verbeteren en was medebestuurslid van de Stichting Dyslexie Nederland.

Technische info

EAN
9789401428903
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 22cm
Verschijningsdatum: 15/11/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 200
Uitgever: LannooCampus