Onsterfelijk beursadvies

100 beleggingslessen van 20 oude meesters
Pierre Huylenbroeck verzamelt de beste beleggingstips aller tijden
Over het boek

De beste beleggingsadviezen zijn van alle tijden. En de beursgeschiedenis herhaalt zich. Twee uitstekende redenen voor beursexpert Pierre Huylenbroeck om op zoek te gaan naar de 100 beste beleggingslessen van 20 oude - en vooral dode - meesters.
In Onsterfelijk beursadvies legt Huylenbroeck hen in twintig fictieve interviews op de rooster. Hij spreekt onder meer met Hetty Green, the witch of Wall Street en de succesvolste vrouw uit de beursgeschiedenis. Hij interviewt de Belg Alfred Loewenstein, die in de jaren 1930 bij de drie rijkste mensen ter wereld behoorde. En hij wekt de 17de-eeuwse Nederlandse arts Nicolaes Tulp en de Japanse rijsthandelaar Munehisa Honma, beiden beursexperts avant la lettre, weer tot leven.
Het resultaat is een origineel boek voor zowel de beginnende als ervaren belegger, dat even informatief als vermakelijk is.

Pierre Huylenbroeck leerde als handelsingenieur de financiële wereld kennen bij Indosuez Bank. Nadien ging hij aan de slag als financieel journalist bij De Tijd, waar hij ook hoofdredacteur werd. Hij schreef verschillende boeken over de beurs. Hij is nu hoofdredacteur van Mister Market Magazine.

Technische info

EAN
9789401444729
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 21cm
Verschijningsdatum: 12/09/2017
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 304
NUR Omschrijving: Economie en bedrijf algemeen
Uitgever: Uitgeverij Lannoo