Oma en opa 2.0

Alles wat je wilt weten over grootouders van nu
Alles wat je als moderne oma of opa wil weten!
Over het boek

In het boek Oma en opa 2.0 worden openhartige en aansprekende verhalen verteld over de meest uiteenlopende grootouders: de werkende oma, de zorg opa, de oma van een donor-kleinkind, de gescheiden oma, de oma van een transgender kleinkind, de geëmigreerde opa, en nog veel meer. Ook een aantal bekende Nederlanders vertellen over hoe zij het groot ouderschap beleven: Tineke de Nooij, Henny Huisman, Jacques Vriens, Edvard Niessing, Lee Towers, Bas de Gaay Fortman en Annie Schreijer. Alle opa's en oma's hebben één ding gemeenschappelijk: ze houden zielsveel van hun kleinkind.

Naast de jubelverhalen, komen ook wel de dilemma's aan de orde. Ga je als oma of opa ook opvoeden? Wat zijn de verschillen met vroeger? Wil je wel oppassen en welke afspraken maak je? De 'andere' opa en oma spelen ook een rol in het leven van je kinderen en kleinkinderen, hoe ga je daar mee om?

Yolande de Best is familie-mediator, pedagoog en journalist. Jarenlang was ze onder meer hoofdredacteur van Ouders van Nu en Groter Groeien. Ze heeft een succesvolle praktijk voor mediation. Ze heeft zelf twee stief-kleinzoons van 10 en 14 jaar. Eerder schreef ze voor deze uitgeverij al diverse succesvolle boeken over scheiden.

Technische info

EAN
9789401446594
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 22cm
Verschijningsdatum: 11/11/2017
Afwerking: Paperback met flappen
Druk: 1
Aantal pagina's: 192
Uitgever: LannooCampus