Normale kinderen

Ze bestaan nog
Niet elk kind heeft ADHD. Een beetje anders is ook normaal!
Over het boek

We plakken steeds vaker labels op onze kinderen. Is dat wel terecht? Rekenstoornis, leesstoornis, leerstoornis, spellingsstoornis, concentratiestoornis... Kinderen zijn niet anders dan pakweg 30 jaar geleden, toch krijgen ze steeds vaker een 'stoornis' opgeplakt. Waarom?
Normale kinderen wil het maatschappelijk debat op gang trekken. Een terugkeer naar de essentie is nodig, want de overdiagnosticering dreigt uit de hand te lopen.
Een boek voor ouders, leerkrachten en therapeuten, maar ook voor beleidsmakers die deze kwestie mee kunnen aankaarten.

Wendy Peerlings is als psychomotorisch therapeute, leerkracht basisonderwijs, zorgcoördinator, auteur en spreker een veelgevraagd deskundige op het vlak van ervaringsgericht en het al doende aanpakken van leer- en ontwikkelingsproblemen bij kinderen.

over : 

Sam Geuens werkt als kinder- en jeugdpsycholoog in het onafhankelijk multidisciplinair centrum Explore (Expertisecentrum Psychomotorisch en Leerondersteunend Onderzoek en Remediëring). Daarnaast begeleidt hij kinderen en jongeren met een chronische ziekte in het omgaan met moeilijkheden en kwetsbaarheden in hun ontwikkeling.

Technische info

EAN
9789401405669
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 23cm
Verschijningsdatum: 23/04/2013
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 168
NUR Omschrijving: Pedagogiek
Uitgever: LannooCampus