MYmind mindfulnesstraining voor jongeren met ADHD - Werkboek

Geen pillen maar chillen
Over het boek

Met de oefeningen van de mindfulnesstraining MYmind leren kinderen en jongeren van 9 tot 18 jaar met ADHD hoe zij zich beter kunnen concentreren en hoe zij impulsief en hyperactief gedrag kunnen verminderen. Ook de ouders worden bij de training betrokken. De boeken waarmee deze training kan worden uitgevoerd, bestaan uit een mooi geïllustreerd werkboek voor de jongeren en een handleiding voor de mindfulnesstrainer. In de boeken staat een toegangscode waarmee je online kunt luisteren naar de meditatiesessies.

De mindfulnesstraining MYmind is wetenschappelijk onderzocht en effectief bevonden voor kinderen en jongeren met ADHD. MYmind maakt tevens deel uit van de grote lopende studie: 'Meditatie of medicijnen bij ADHD?' door de  Universiteit van Amsterdam.

Prof. Dr. Susan Bögels is klinisch psycholoog, psychotherapeut, mindfulnesstrainer en supervisor VCGt. Ze is hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en initiatiefnemer en directeur van UvA minds, behandelcentrum voor ouder en kind.

► Trainingen & workshops

Technische info

EAN
9789401438346
Beschikbaar: In productie
Formaat: cm x cm
Verschijningsdatum: 12/11/2019
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 96
NUR Omschrijving: Psychologie algemeen
Uitgever: LannooCampus