Mindfulness bij stress, burn-out en depressie

Een 8-weken-stappenplan voor hulpverleners
Concreet stappenplan voor mindfulness bij stress en depressie
Over het boek

Mindfulness wint steeds meer terrein. De waarde ervan voor onder andere de aanpak van stressgebonden klachten en preventie van terugval in depressie werd al in meerdere gerandomiseerde gecontroleerde studies aangetoond. De indicaties nemen nog toe.

In dit boek beschrijft David Dewulf de volledige training van het wetenschappelijk onderzochte, acht weken durende MBCT-MBSR-programma. MBCT staat voor mindfulness based cognitive therapy en MBSR staat voor mindfulness based stress reduction.

Stap voor stap wordt de opbouw en inhoud van de lessen besproken aan de hand van theorie, oefeningen, casuïstiek, meditaties en groepsinteracties. Dat maakt het een onmisbaar boek voor hulpverleners en mindfulnessdocenten die werken met cliënten die klachten hebben die veroorzaakt worden door stress en/of depressie.

over : 

David Dewulf is arts en een autoriteit op het vlak van mindfulness. Hij richtte het Instituut voor Aandacht en Mindfulness (I AM) op en geeft al jaren mindfulnesstraining, zowel aan volwassenen als aan jongeren. Hij leidde ook vele mindfulnesstrainers op. Daarnaast werkt hij nauw samen met verschillende universiteiten om het effect van mindfulness verder te onderzoeken.

► Trainingen & workshops

Technische info

EAN
9789401427111
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 25cm
Verschijningsdatum: 14/07/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 288
Uitgever: LannooCampus