Mindfulness bij herstel van kanker

Leer stap voor stap omgaan met je behandeling en krijg je leven terug
Gebaseerd op het bewezen effectieve Mindfulness Based Stress Reduction programma
Over het boek

Verbeter je levenskwaliteit en draag actief bij aan je herstel door tijdens en na de behandeling van kanker stress en angst los te laten.

Dit zelfhulpboek bevat het volledige achtweekse mindfulnessprogramma MBCR (Mindfulness-Based Cancer Recovery), dat speciaal werd ontwikkeld voor kankerpatiënten. Dit boek leert je bewezen effectieve vaardigheden aan die je kunt gebruiken tijdens en na je behandeling, zoals het stimuleren van bepaalde functies van het immuunsysteem door meditatie en yoga, het beheersen van gevoelens van angst, onzekerheid en controleverlies, en het omgaan met moeilijke symptomen en bijwerkingen. Kankerpatiënten kunnen met dit toegankelijke boek meteen aan de slag.

Met een voorwoord van Zindel Segal, hoogleraar psychologie aan de University of Toronto en coauteur van het succesvolle Mindfulness en bevrijding van depressie - voorbij chronische ongelukkigheid.

Linda Carlson is gespecialiseerd in de psychosociale oncologie en verbonden aan de Universiteit van Calgary, Canada. Samen met Michael Speca ontwikkelde zij het Mindfulness-Based Cancer Recovery (MBCR) programma.

Michael Speca is gespecialiseerd in de psychosociale oncologie en verbonden aan de Universiteit van Calgary, Canada. Samen met Linda Carson ontwikkelde hij het Mindfulness-Based Cancer Recovery (MBCR) programma.

Technische info

EAN
9789401414869
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 15/04/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 208
NUR Omschrijving: Gezondheid algemeen
Uitgever: LannooCampus