Mindful2Work Werkboek

Doeltreffende anti-stress-training met mindfulness, yoga en actief bewegen
Minder werkstress met effectieve nieuwe training
Over het boek

Heb je wel eens het gevoel dat het werk je boven het hoofd groeit? Heb je last van verminderde concentratie, sombere gevoelens, vergeetachtigheid, weinig motivatie, pijn in je nek, schouders of rug, slapeloosheid of piekeren? Stress komt veel voor bij werknemers en de gevolgen kunnen schadelijk zijn voor het lichamelijk en psychisch functioneren.

Met het Mindful2Work-werkboek leer je in zes weken hoe je de stress op het werk en in je persoonlijk leven beter het hoofd kunt bieden en hoe je je meer in balans kunt voelen. In dit praktisch toepasbare en aansprekend vormgegeven werkboek worden mindfulness-meditaties, yoga en actief buiten bewegen geïntegreerd. Je kunt oefenen met mindfulnessvaardigheden, je leert mindful om te gaan met stress en moeilijkheden en goed voor jezelf te zorgen. De bewegings- en yoga-oefeningen staan stap voor stap beschreven en zijn geïllustreerd met mooie kleurenfoto's. Ingesproken meditaties zijn gratis te downloaden via een code in het boek.

'Het actief bewegen-gedeelte maakt je los, zowel fysiek als geestelijk, zodat je uit je stramien bent, en dat is een prima gevoel. En als je dat gedaan hebt, dan ga je met yoga op een andere manier lichamelijk verder, om dan vervolgens te eindigen met de mindfulness-meditaties. Het is een hele mooie flow.'

Het Mindful2Work-programma is bij UvA minds en UvA minds You ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Naast het Mindful2Workwerkboek is er ook een Mindful2Work-handleiding voor trainers. Hierin kunnen trainers het complete Mindful2Work-programma en de theoretische en wetenschappelijke onderbouwing vinden.

'Ik voel me nu, na de training, niet meer als een soort wildwaterbaan die van het begin van de dag of week naar het eind van de dag of week dendert, maar ik bestuur nu mijn bootje zelf en leg af en toe even aan.'

Dr. Esther de Bruin is universitair hoofddocent en gezondheidszorgpsycholoog bij de Universiteit van Amsterdam en het behandelcentrum UvA minds.

over : 

Anne Formsma Msc is orthopedagoog, mindfulnesstrainer en yogadocent bij UvA minds en UvA minds You.

Prof. Dr. Susan Bögels is psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut en hoogleraar Family Mental Health en Mindfulness aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt als mindfulnesstrainer en -opleider bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, en traint over de hele wereld professionals in MYmind. Bögels is initiatiefnemer van UvA minds, Academisch Behandelcentrum voor Ouder en Kind, en auteur van vele boeken en protocollen over preventie en behandeling van psychopathologie bij kinderen en hun gezin.

Registreer als docent om toegang te krijgen tot deze downloads.

Technische info

EAN
9789401441575
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 18cm x 25cm
Verschijningsdatum: 30/03/2018
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 128
NUR Omschrijving: Psychologie algemeen
Uitgever: LannooCampus