Mind the map

Krachtige tools om leren in beeld te brengen
Hoe aan de slag met mindmapping in de klas?
Over het boek

Benut de kracht van mappingstrategieën
Visualiseer kennis met wordclouds, infografieken of (digitale) strips
Stimuleer reflectie met Interactive Notebooks
Ontdek de kracht van een geheugenpaleis

Jongeren krijgen op school heel wat informatie te verwerken. Daarbij moeten ze nagaan wat belangrijk is of niet, maar ook hoe concepten zich verhouden tot elkaar en tot wat ze eerder leerden. Mind The Map biedt een overzicht van verschillende inzichten, noteerstrategieën en mappingtechnieken die leerlingen ondersteunen bij het visualiseren en actief verwerken van de leerstof en bij het kritisch nadenken over de lesinhoud en hun leerproces.

Op een wetenschappelijk onderbouwde manier brengt dit boek de kracht en beperkingen van elke aanpak in kaart en vertaalt die naar heel wat concrete tips en lessuggesties waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt. Bovendien reikt Mind the Map heel wat digitale tools aan die je individueel of samen met je leerlingen kunt inzetten. Ontdek via www.mapthemind.be extra informatie, voorbeelden, tutorials en weblinks die niet in dit boek werden opgenomen.

Tommy Opgenhaffen is licentiaat Germaanse Talen Hij heeft een ruime ervaring als leerkracht, studiecoach en verantwoordelijke van het opleidingscentrum Docentes-Campus en Leren.Hoe?Zo! Tommy verzorgt nascholingen en lezingen over leren en digitale tools, zowel voor leerkrachten als voor ouders.

Technische info

EAN
9789401418515
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 27/10/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 288
NUR Omschrijving: Onderwijs algemeen
Uitgever: LannooCampus