Mijn held is een hulpverlener

Over zorg in een superdiverse wereld
Hoe als professional omgaan met de superdiverse samenleving?
Over het boek

Migratie is van alle tijden, maar de diversiteit van onze maatschappij kent vandaag een hoogtepunt. Die superdiversiteit roept bij veel mensen onzekerheid op, verwarring, angst en weerstand. Zowel in het dagelijkse contact als in de zorg rijst de vraag hoe we daarmee omgaan.

Hulpverleners hebben bij interculturele contacten nood aan een leidraad. Mijn held is een hulpverlener biedt daarbij een inspirerend love & peace-model om vanuit een andere kijk anders te gaan handelen. Zo leer je de talenten kennen waarover een held van een hulpverlener beschikt, komen best practices aan bod en ontdek je de innerlijke leerweg die een hulpverlener kan volgen.

De praktische tools uit dit boek, samen met getuigenissen van helden in menselijkheid, dragen bij aan het vraagstuk van de huidige superdiversiteit. Mijn held is een hulpverlener gidst interculturele zorgverleners zo van heterogeniteit naar heterogenialiteit.

Fanny Matheusen is transitiepedagoog. Ze begeleidt mensen en/in groepen wanneer verschil ertoe doet via haar bedrijf Goesthing. Daarnaast is ze coördinator van het postgraduaat Interculturele Hulpverlening aan Thomas More.

Technische info

EAN
9789401435390
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 20/09/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 3
Aantal pagina's: 208
Uitgever: LannooCampus