Met het einde in zicht

Communiceren in de palliatieve zorg
Hoe je als hulpverlener het levenseinde bespreekbaar kan maken
Over het boek

In Met het einde in zicht staan levensechte verhalen over hoe zorgverleners met ongeneeslijk zieke mensen en hun naasten communiceren. Zorgverleners, patiënten, naasten en nabestaanden vertellen over hun wensen, emoties en dilemma's.

Dit boek gaat over communicatie met mensen met kanker, maar ook over communicatie bij hartfalen, nierfalen, dementie of COPD. De verhalen laten zien hoe waardevol en ontroerend goede gesprekken in de laatste levensfase kunnen zijn, maar laten ook zien hoe schrijnend het is als de communicatie niet goed verloopt. Daarom geven alle vertellers ook suggesties om de communicatie in de praktijk te verbeteren.

Willemjan Slort is huisarts. In 2014 is hij aan de VU te Amsterdam gepromoveerd op onderzoek over de huisarts-patiënt communicatie in de palliatieve zorg. Hij is huisartsopleider voor de Huisartsopleiding van de Erasmus Universiteit te Rotterdam en lid van het dagelijks bestuur van de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en voorzitter van het Netwerk Palliatieve Zorg voor Moerdijk-Drimmelen.

Jeroen Wapenaar is auteur en freelance wetenschapsjournalist gezondheidszorg.

Technische info

EAN
9789401438261
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 29/01/2019
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 248
NUR Omschrijving: Geneeskunde algemeen
Uitgever: LannooCampus