Lucht, water en bodem

Over milieuproblemen en hun oplossing
Over klimaatsverandering, fijn stof en andere milieuproblemen
Hiernaast kunt u, na registratie als docent, gratis enkele bestanden downloaden.
Over het boek

Hoe is het gesteld met de kwaliteit van onze lucht, ons water en onze bodem? Lucht, water en bodem beschrijft de milieukwaliteit in Vlaanderen en de daarmee verbonden problemen, zoals fijn stof, zure regen, waterverontreiniging, maar net zo goed de aantasting van de ozonlaag en de opwarming van de aarde. De oorzaken en de gevolgen voor mens en natuur worden op een rijtje gezet, samen met een overzicht van de technologieën om de problemen op te lossen én te voorkomen. Compleet met een bondig overzicht van de relevante milieuwetgeving en aangevuld met praktijkvoorbeelden over de relatie tussen milieu enerzijds en industrie en technologie anderzijds. Lucht, water en bodem is geschreven voor ingenieurs, technici, bedrijfsleiders die met milieuproblemen te maken krijgen, milieucoördinatoren en andere geïnteresseerden. Eerdere edities van dit boek werden aan de faculteit ingenieurswetenschappen van de KU Leuven meermaals bekroond met het gouden krijtje voor de 'beste zelfgeschreven cursus'.


Bij het boek horen kant-en-klare presentaties voor docenten die dit handboek gebruiken als cursusmateriaal. U kunt deze documenten gratis downloaden via www.lannoocampus.be.

Carlo Vandecasteele is gewoon hoogleraar aan de faculteit Ingenieurswetenschappen (KU Leuven). Hij doceert over milieutechnologie en duurzame productieprocessen.
Chantal Block is gastprofessor aan de faculteit Ingenieurswetenschappen (KU Leuven). Voordien stond ze aan het hoofd van de afdeling Chemische Ingenieurstechnieken aan de Leuven Engineering college Groep T.
Registreer als docent om toegang te krijgen tot deze downloads.

Technische info

EAN
9789401405553
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 04/09/2012
Afwerking: Paperback
Druk: 9
Aantal pagina's: 344
Uitgever: LannooCampus