Levenseinde

Naar een ethisch kader. Een werkboek voor zorgverleners
De gids voor een zorgethisch levenseinde
Over het boek

De huidige levenseindezorg staat voor grote uitdagingen. Technologische vooruitgang zorgt ervoor dat we langer leven maar vaak ook langer zorgafhankelijk zijn. Dat er meer mogelijkheden bestaan dan vroeger maakt de keuzes er niet altijd gemakkelijker op. Tegelijkertijd willen zorgverleners en -organisaties waardevolle zorg blijven bieden.

Dit werkboek wil helpen om dat doel te bereiken. Organisaties zorgen voor de nodige structuur en expertise, maar ook de gebundelde krachten van zorgverleners dragen in belangrijke mate bij aan een zorgvuldige en zorgzame levenseindezorg.

Levenseinde. Naar een ethisch kader biedt ethisch gedreven zorgverleners een stap-voor-stapaanpak met een waaier aan hulpmiddelen en leervormen.

over : 

Ruth Piers is geriater in het UZ Gent en professor Geriatrie aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent.

Linus Vanlaere is zorgethicus verbonden aan het zorgethisch lab sTimul, de opleiding verpleeg- en vroedkunde en het Experisecentrum Zorginnovatie (VIVES). Aan de KU Leuven is hij vrijwillig wetenschappelijk medewerker. Via het collectief 'Transformatie in zorg' zet hij mee in op diepgaande verandering in zorgorganisaties.

over : 

Sylvie Tack is advocate, gespecialiseerd in medisch recht, en gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen in de postacademische vorming 'Gezondheidsrecht en Gezondheidsethiek'. Ze is praktijkassistent gezondheidsrecht aan de Universiteit Gent.

Annick Vansevenant is werkzaam als copywriter. Ze is gespecialiseerd in communicatie over ethiek.

Anne-Marie De Lust is redacteur en stafmedewerker bij de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw.

Paul Vanden Berghe is filosoof en directeur bij de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw.

Technische info

EAN
9789401426565
Beschikbaar: Tijdelijk uit voorraad
Formaat: 18cm x 24cm
Verschijningsdatum: 03/05/2016
Afwerking: Spiraalband
Druk: 1
Aantal pagina's: 108
NUR Omschrijving: 885, Geneeskunde algemeen
Uitgever: LannooCampus