Leren uit de toekomst

Aan de slag met scenario's het onderwijs
Hoe zal ons onderwijs er na 2030 gaan uitzien?
Over het boek

Hoe kun je leraren opleiden voor een onzekere toekomst?
Hoe help je hen out of the box te denken?
Hoe vergroot je hun veranderingsbekwaamheid?
De samenleving en het onderwijs veranderen razendsnel. Om leraars voor te bereiden op die veranderingen is een veelzijdig beeld van de toekomst van het onderwijs en de lerarenopleiding cruciaal.
Even belangrijk is het om veranderingsbekwaamheid bij (toekomstige) leerkrachten te realiseren en te doen toenemen.
Leren uit de toekomst is het resultaat van het onderzoeksproject 'Lerarenopleiding in 2030'. Via het ontwerpen van toekomstscenario's biedt het boek een antwoord op de uitdagingen en valkuilen van het leraarschap van de toekomst. De Matrix Methode van architect Thierry Lagrange leidt je bovendien doelgericht naar creatieve oplossingen.
Het boek is een handleiding om stap voor stap de methodiek van het scenarioleren te ontdekken. Geen kant-en-klaar receptenboek, wel een handig hulpmiddel om de toekomst te verkennen en om vooruit te durven kijken.
Voor iedere docent die hiermee aan de slag wil gaan binnen het eigen team en/of met studenten.
Met concrete aanbevelingen, werkfiches, voorbeelden en getuigenissen.
Een aanrader voor (hoge)scholen en leraren(opleiders) die voorbij het hier en het nu kijken.

_________________________________________________________________________________

Auteur Bert Smits over het boek

over : 

Stijn Dhert is ondernemend in onderwijs. Als decaan van de lerarenopleiding van GROEP T probeert hij ruimte te creëren voor collega's en studenten om te experimenteren. De ideeën en idealen van UNESCO zijn een bron van inspiratie voor levenslang leren en talentontwikkeling.

Karlien Hermans is sociaalpedagoog en is als lector verbonden aan de KHLimburg. Ze coacht studenten in hun praktijk en reflectief leren. Daarnaast werkt ze als begeleider van projecten samen met leerkrachten en scholen die een innovatie willen doorvoeren in de eigen werking.

over : 

Bert Smits is sociaal pedagoog en maatschappelijk ondernemer. Hij is gedelegeerd bestuurder van Schoolmakers en voorzitter van het Mysterie van Onderwijs. Hij is door het Global Forum for Education and Learning (GFEL) gekozen als een van de Top 100 Leaders in Education.

www.bertsmits.be

over : 

Ruth Wouters werkt als praktijkonderzoeker en lerarenopleider aan de Hogeschool UC Leuven-Limburg. Daarnaast is ze verbonden aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen van de KU Leuven.

Technische info

EAN
9789401403177
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 28/05/2013
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 128
NUR Omschrijving: Pedagogiek
Uitgever: LannooCampus