Leidinggeven zonder cijfers

Van input naar output
De opvolger van Leidinggeven zonder bevelen
Over het boek

- Hoe laat je mensen vanuit zichzelf naar een resultaat werken?
- Welke veranderingsstrategie pas je toe om een kwaliteitscultuur te bewerkstelligen?
- Hoe maak je deze verandering zonder conflict te veroorzaken?

Hiërarchie en controle zijn niet meer de primaire ingrediënten voor succes. Resultaat behalen met je organisatie gebeurt tegenwoordig meer dan ooit samen. De manier waarop je jouw organisatie leidt en met je werknemers communiceert, beïnvloedt de werking van je bedrijf dus enorm.

In Leidinggeven zonder cijfers vertellen Filip Vandendriessche en Han Looten hoe je als manager het vooropgestelde doel kunt bereiken en tegelijkertijd medewerkers betrokken houdt bij de organisatie. De auteurs hebben daarbij een bijzondere aandacht voor outputmanagement. Die manier van sturing koppelt de doelstellingen van een organisatie aan een cultuur waarin de capaciteiten van de individuele werknemers tot volle wasdom komen en de klant en kwaliteit centraal staan. Outputsturing is niet de volgende managementhype, maar staat voor een andere manier van denken voor bestuurders. Het verhoogt de samenwerking binnen je bedrijf, en maakt verandering zonder confl ict mogelijk. Sturen op output kun je leren, en dit boek wijst je de weg.

Filip Vandendriessche is psycholoog en deskundige in conflictmanagement. Hij is de bedenker van het input-output managementconcept. Hij doceerde aan de KUL en voerde zowel nationaal als internationaal talrijke opdrachten uit als bemiddelaar en als trainer/spreker over het input-outputmodel.

over : 

Han Looten is ondernemer, bestuurder en boardroom consultant. Hij begeleidt jonge ondernemers in transitie en coacht bestuurders. Hij is columnist bij BNR nieuwsradio, panelvoorzitter van Baanbrekers (NPO/AVROTROS) en vervult diverse toezichthoudende functies.

Technische info

EAN
9789077442234
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 25cm
Verschijningsdatum: 16/12/2014
Afwerking: Hardcover
Druk: 4
Aantal pagina's: 144
NUR Omschrijving: Management algemeen
Uitgever: LannooCampus