Leidinggeven zonder bevelen

De Outputmanager
Dit boek geeft adviezen die werken in het bedrijfsleven én thuis.
Over het boek

'Een organisatie bereikt niet wat ze wil, ze bereikt enkel wat ze beloont.' 'Een manager kan zich permitteren om geen oplossing te hebben. Hij kan zich niet permitteren om geen criteria te hebben.' 'Manage by Vision, don't manage by Figures... Cijfers creëren een "illusion of control".' 'Management is problemen verkopen en oplossingen krijgen.' 'Een oplossing is een mentale gevangenis.' 'Je hebt de medewerkers die je verdient.' Deze kernideeën inspireren trainer en consultant Filip Vandendriessche om samen met collega Jef Clement sterk vernieuwende managementconcepten te ontwikkelen. Uiteindelijk komen ze tot adviezen die werken in het bedrijfsleven én thuis.

Filip Vandendriessche is psycholoog en deskundige in conflictmanagement. Hij is de bedenker van het input-output managementconcept. Hij doceerde aan de KUL en voerde zowel nationaal als internationaal talrijke opdrachten uit als bemiddelaar en als trainer/spreker over het input-outputmodel.

over : 

Jef Clement (1947 - 2018) was een ervaren consultant, trainer en coach. Hij startte zijn praktijk in 1969 en ontwikkelde een breed actieterrein. Hij werkte zowel met profit als met social-profit en non-profit organisaties: onderwijs, culturele organisaties, ziekenhuizen, overheid, vakbonden en een groot aantal bedrijven. Enkele voorbeelden: Amis, Eurocontrol, Dexia, Opel, Volkswagen, Alcatel, Fostplus, Ikea, Nike, De Lijn, BP, Nedtrain, KBC, ING, Baxter, Siemens, Telepolis, Agfa-Gevaert, Picanol, Randstad, Avery, Unizo, Sociaal Maatschappelijke Dienst Zaanstreek, Quintessence Consulting, De Baak, Belgische en Nederlandse Overheid (o.m: Ministerie voor Verkeer en Waterstaat, Stad Antwerpen, Selor, VDAB, Vlaamse Overheid...), diverse ziekenhuizen, en een groot aantal andere bedrijven en organisaties.

Technische info

EAN
9789077432037
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 25cm
Verschijningsdatum: 23/03/2006
Afwerking: Gebonden
Druk: 20
Aantal pagina's: 140
NUR Omschrijving: Bedrijfseconomie
Uitgever: LannooCampus