Leidinggeven met creativiteit

Praktijkboek Flanders District of Creativity & Vlerick Leuven Gent Management School
Creatieve leider: wat is uw stijl?
Creatieve teams: hebt u een creatief dreamteam?
Creatieve organisatie: hoe stimulerend is uw organisatie?
Over het boek
De sleutel tot succes van creativiteit en innovaties is de mens. Het belang van het menselijk kapitaal in een creatieve omgeving vormt de rode draad doorheen Leidinggeven met creativiteit. Het menselijk kapitaal wordt uitgesponnen over drie niveaus: de mens als leider, een team van mensen, een unieke organisatie binnen de maatschappij. Het belang van leiderschap kenmerkt zich door de diversiteit in leiderschapsaanpak. De auteurs verkennen een palet aan stijlen die elk op hun manier omgaan met beslissingen, informatie, veranderingen en hun werkomgeving. Daarnaast neemt Leidinggeven met creativiteit ook de rol van het team onder de loep. De samenstelling van een team heeft immers belangrijke gevolgen voor het welslagen van projecten, die uiteindelijk leiden tot veranderingen. Op het niveau van de menselijke organisatie geeft het boek een aantal goede praktijken die mensen in de organisatie tot een belangrijke bron van succes maken. De manier waarop een organisatie uitgebouwd wordt tot een ondernemend klimaat stimuleert medewerkers tot verkenning van ideeën en nieuwe mogelijkheden. Doorheen het boek staan veel goede leerpraktijken, voorbeelden, tools, technieken, adviezen en checklists die de lezer inspireren en begeleiden om aan zelfreflectie te doen.
Veronique Warmoes is pedagoog van opleiding en senior researcher aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Ze legt zich vooral toe op communicatie, coaching en schoolmanagement.

Herman Van den Broeck is professor emeritus aan de UGent en Vlerick Business School. Zijn voornaamste interesses zijn change management, agility, emotionele intelligentie, en leiderschap.

Technische info

EAN
9789020983388
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 25cm
Verschijningsdatum: 16/06/2009
Afwerking: Hardcover
Druk: 1
Aantal pagina's: 144
NUR Omschrijving: Leidinggeven, coachen
Uitgever: LannooCampus