Klassieke sociologen en hun erfenis

Marx, Durkheim en Weber: grondleggers van de sociologie
Over het boek

Hoe Marx verstaan?
Wat is het nut van klassieke sociologische teksten?
Hoe verhouden sociale realiteit en verbeelding zich tot elkaar?

Ideeën zijn het gedurfdst op het moment van hun ontstaan. Dat is ook zo voor ideeën ontsproten aan de sociologische verbeelding. Nooit liet het sociologisch denken zo'n ideeënrijkdom zien als bij haar grondleggers: Comte, Marx, Durkheim, Weber en Mead. Stuk voor stuk ambitieuze, gevaarlijke denkers, waarvan de ideeën tot op vandaag ons beeld van de maatschappij bepalen.

Klassieke sociologen en hun erfenis schetst hun ideeën en het klassieke sociologisch denken. Niet, zoals al te vaak gedaan wordt, als een verzameling van versteende denkbeelden. Het boek volgt de sociologen op het moment dat ze hun meest gedurfde denkstappen zetten en nodigt je uit om mee te denken en zelf verder te gaan.

Klassieke sociologen en hun erfenis laat zien hoe invloedrijk deze denkers zijn en hoe belangrijk ze tot op vandaag blijven. Vaak juist wanneer we dat het minst beseffen.

over : 

Walter Weyns doceert sociologie en cultuurkritiek aan de Universiteit Antwerpen. Hij beoefent een essayistische vorm van sociologie en publiceerde eerder De sociologie van Jürgen Habermas, Het tijdperk van de maatschappij, Het geval Canetti, en samen met Stijn Geudens en Anne-Marie Estor de bundel Marktisme.

Technische info

EAN
9789401418935
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 24cm
Verschijningsdatum: 14/10/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 344
NUR Omschrijving: Sociologie algemeen
Uitgever: LannooCampus