Klas met een hoek af

Hoe een flexibele klasinrichting leren stimuleert
Leren in alle hoeken van de klas
Over het boek

In een wereld in transformatie is het van cruciaal belang dat ons onderwijs gelijke tred houdt met alle veranderingen. Lesmethodes evolueren voortdurend, geïnspireerd door media en maatschappelijke trends. Maar de scholen zelf zijn veel minder spectaculair veranderd. Leerlingen zitten vaak nog steeds in dezelfde lokalen, op een rij, aan traditionele banken.

Klas met een hoek af doet nadenken over de omgeving waarin we onderwijs willen brengen. Van nieuwe meubelvormen tot de CONTENT-methode die de eigen identiteit en filosofie van de school vertaalt naar een klas- en schoolinrichting die dat ook uitstraalt naar leerlingen, leraren, ouders...

Aangevuld met vele voorbeelden, inspirerende ideeën en zes uitgediepte cases van scholen die de stap durfden zetten naar een totale ommezwaai, biedt dit boek een nieuwe kijk op de beleving van onderwijs.

over : 

Inge Nuyens heeft meer dan 25 jaar ervaring in het inrichten van scholen en leeromgevingen. Ze is ontwerper van vernieuwende meubelvormen, als antwoord op een sterk veranderende onderwijswereld.

Technische info

EAN
9789401447119
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 23/05/2018
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 216
NUR Omschrijving: Onderwijs algemeen
Uitgever: LannooCampus