Kinderen met autisme veilig online

Kwetsbare kinderen veilig op internet
Over het boek

Kinderen en tieners met autisme zijn buitengewoon kwetsbaar voor online gevaren. Zij zijn bijvoorbeeld vaker intensief met online computerspellen bezig en vangen sociale signalen minder goed op. Dat maakt de risico's voor hen groter. Dit boek laat ouders en hulpverleners zien wat de gevaren kunnen zijn en hoe je deze voor kunt zijn.

Deze praktische gids verschaft alle informatie die nodig is om het computergebruik van je kind te controleren en het te helpen op een veilige manier zijn of haar weg te vinden op websites, in chatrooms en op sociale media.

Het bevat adviezen op het gebied van controle door ouders, sociaal netwerken, grooming, cyberpesten, internetverslaving en hacken. De risico's en waarschuwingssignalen waar je op moet letten worden uiteengezet aan de hand van heldere adviezen en voorbeelden uit het dagelijks leven.

over : 

Nicola Lonie, zelf moeder van een autistische tienerzoon, heeft meer dan tien jaar ervaring als IT-specialist en webmaster voor een grote liefdadigheidsinstelling op het gebied van autisme. Voor diverse scholen heeft ze online-veiligheidscursussen ontworpen en gepresenteerd voor kinderen met autisme en ADHD. Momenteel werkt ze als consultant op dat gebied.

Technische info

EAN
9789401426084
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 07/07/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 128
Uitgever: LannooCampus