Kind en delict

Balans Themaboek
Over het boek

Van de kinderen die vanwege een delict met politie en justitie in aanraking komen, heeft een groot deel een ontwikkelingsstoornis. Er ontstaan vaak problemen omdat het contact met politie, justitie en reclassering moeizaam verloopt. Deze kinderen vinden het vaak moeilijk zich aan afspraken te houden, en reageren anders op contact en verhoren. Als ouder kun je veel betekenen als je kind van het goede spoor is afgedwaald, bijvoorbeeld achter een goede diagnostiek en behandeling aangaan. Vaak neemt delictgedrag af als er goede zorg wordt geboden, in de zin van gezins- of gedragstherapie, of door middel van medicijnen.

Deze overzichtelijke bundel Kind en delict geeft veel informatie over kennis die in Nederland beschikbaar is over forensische zorg, zoals: Ouderschap met liefde en grenzen, Halt, omgaan met instanties, het cellenhuis, Raad voor de kinderbescherming en Mediation in strafrecht. De aansprekende ervaringsverhalen in het boek laten zien hoe andere ouders omgaan met een kind dat een delict heeft gepleegd.

Miriam de Heer is sociaal wetenschapper, freelance auteur op het gebied van Zorg en Welzijn en leidde het project Forensische Zorg bij Landelijke Oudervereniging Balans.

Technische info

EAN
9789401432603
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 13/10/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 112
Uitgever: LannooCampus